Bali Bohemia

Oblasti a resorty:


charakter článku: Průvodce
sekce: Stravování
vydáno: 1.12.2009, autor: Pavel Zvolánek

Kambodža průvodce: Jídlo a pití v Kambodži


Kambodžská kuchyně není tak mezinárodně známá jako thajská nebo vietnamský. Stejně jako v dalších zemích jihovýchodní Asie tvoří základ khmerského jídelníčku rýže doplněná o ryby z Tonle Sapu a Mekongu, zejména o rybí pastu, prahoc. Nejvíce rýže se pěstuje v provincii Battambang.

Tržnice v Battambangu
Tržnice v Battambangu

Jedním z nejoblíbenějších jídel v pouličních jídelničkách je polévka s rýžovými nudlemi doplněná zeleninou, vepřovými játry, krevetami nebo hovězími knedlíčky. Při jídle se používají hůlky nebo  vidlička a lžíce. Pozůstatky francouzské koloniální vlády můžete vychutnat v četných bagetách.  K oblíbeným druhům ovoce se řadí ananasy, rambutan a mangosteen. Místní pivo se jmenuje Angkor,k dalším oblíbeným značkám se řadí Beer Lao a Tiger. Z nealkoholických nápojů se pije čaj, káva  a ovocné džusy.  
 

Facebook:




Související články


Asean.cz - informace o zemích jihovýchodní Asie:
Barma/Myanmar, Brunej, Filipíny, Indonésie, Kambodža, Laos, Malajsie, Singapur, Thajsko, Vietnam, Východní Timor
Kambodža.Asean.cz: Kambodža průvodce: Jídlo a pití v Kambodži,
Kambodža © 2009 - 2017 Marten & Louis s.r.o.